Forkæl dig selv eller din partner med floatingterapi eller massage

Forbedre din mentale sundhed

Der findes talrige andre måder at forbedre sin mentale sundhed på foruden floating. Hvad der gavner, kan være meget individuelt. Humlen er nemlig at finde din egen vej til et sundt hoved, og det er lettere sagt end gjort. Dog er der nogle redskaber, som kan virke for de fleste. Psykiatrifonden, som specialiserer sig i danskernes mentale ve og vel, har lavet en liste med råd til, hvad du kan gøre i situationer, som kan føles overvældende. Du kan se Psykiatrifondens råd her.

Rejs ind i dig selv Bliv klogere på floating og meditation

“At rejse er at leve”

For de fleste af os er sommeren ved at være forbi, og nu er vi så småt trukket tilbage i arbejdstøjet – klar til at gå efteråret i møde. Sommeren er som regel forbundet med den tid, hvor vi giver os selv lov til at koble rigtig af, og nå alt det, som der ikke altid er tid til i hverdagen, fordi man kører på autopilot med i samme vante rutiner. 

Måske har flere af os endda været ude at rejse for at genfinde roen på en strand langt fra den hektiske dagligdag. “At rejse er at leve”, som man siger, og denne sommer skal den have hele armen. Men når sommeren er slut, får jeg ofte en følelse af, at tiden gik alt for hurtigt, fordi jeg havde så mange planer om at indhente årets tabte/manglende afslapning, at dagene alligevel var fuldt bookede. Der er stor sandsynlighed for, at flere af jer indimellem har det på samme måde. Man ønsker inderligt den der velkendte følelse af overskud, men når man aktivt forsøger at gøre en indsats, ender det somme tider med at give bagslag. 

Derfor vil vi hos Copenhagen float gerne tale for, at man oftere giver sig selv en timeout. Hvis du lige nu tænker efter, lytter du så nok til din krops signaler? Måske er der behov, som du slet ikke har lagt mærke til? Her kan floatation være et nyttigt hjælpemiddel, der kan give dig ro til at reflektere over, hvordan kroppen virkelig har det. 

Som et alternativ til at rejse ud i verden i søgen efter ro i sindet, opfordrer vi dig til at forsøge at rejse ind i dig selv – til en verden fri fra stimuli.

 

Meditation og floating

Det er vigtigt at være opmærksom på, at meditation er et vidt begreb, der dækker over mange forskellige former og traditioner. Listen over de mange forskellige metoder inden for meditation er lang, og vi vil derfor ikke gå i dybden med dem alle, men ønsker du mere information, kan du læse mere her. Generelt kan det dog siges, at mange benytter meditation med fokuserings- og afspændingsøvelser til at opnå et bedre fysisk eller åndelig velvære, dyb afslapning samt spirituel udvikling. 

Floatingterapi bruges på samme måde som meditation til at opnå dyb afslapning, men derudover har floatation også en positiv effekt på kroppen, da det høje indhold af Epsom salt i floatation-tanken fremmer muskelrestitution og reducerer inflammation. 

Der er altså mange ligheder imellem de fordele og resultater, man kan opleve med henholdsvis meditation og floatation. Og vigtigst af alt er, at begge metoder lægger op til, at du for en stund giver din krop og dit sind den pause, som man ofte kan have brug for. 

Det er vigtigt, at være opmærksom på at både meditation og floatation kræver øvelse, da der i starten kan være mange nye indtryk. Men på et tidspunkt kan du være heldig at nå ned i en så dyb afslappelse, at du befinder dig i en Theta-tilstand, der svarer til en let søvn.

Vores erfaringer har vist, at det er meget individuelt, hvad der virker for den enkelte. Ofte er det en god idé, at gå ind til din første float uden en bestemt strategi og bare være til stede i oplevelsen. Nogle oplever dog, at de er nervøse inden, og derfor kan det være rart med nogle gode råd. Uanset din tilgang håber vi, at ét eller flere af disse råd med tiden kan være nøglen til lige netop din perfekte float.

Tips til at opnå en meditativ tilstand under din float

 • Slap af i din krop
  Forsøg først og fremmest at slappe af i kroppen og find dig tilrette i tanken. Prøv at frigøre spændinger i musklerne, så du undgår at komme ud med smerter i kroppen efterfølgende. 
 • Vær til stede i nuet
  Prøv at slippe dine tanker, indre billeder og ord, der kan virke forstyrrende i roen.
 • Fokusér på din vejrtrækning
  Dine sanser kan blive påvirket, når du befinder dig i tanken. Derfor kan det være rart, at fokusere på din vejrtrækning, og i takt med at din vejrtrækning bliver mere ensartet og rolig, vil du ligeledes falde til ro.
 • Bevæg dig rundt i kroppen
  En teknik, der hjælper med at fjerne din opmærksomhed fra tankemylder, er at fokusere specifikke kropsdele i takt med den dybe vejrtrækning. Ved første vejrtrækning kan du f.eks. fokusere udelukkende på at føle din pande. Den næste vejrtrækning fokuserer du måske udelukkende på din næse. Sådan fortsætter du kroppen rundt i cirka 60 vejrtrækninger, indtil du er tilbage ved panden igen.
 • Indre billeder
  Nogle finder det faktisk enormt beroligende at dagdrømme sig et andet sted hen. Måske har du et minde fra et sted, hvor du var afslappet og rolig, eller også kan du drømme dig hen til en fiktiv strand, hvor du kan fornemme bølgerne i kroppen. Denne teknik giver dig mulighed for at rejse langt ind i dig selv.

Vi vil gerne høre fra dig

Har du erfaringer med meditation eller floatation, der har virket for lige netop dig, vil vi super gerne høre fra dig. Måske kan dine unikke tips og erfaringer være med til at hjælpe andre til også at opnå fantastiske meditations- eller floatingoplevelser.

Skriv til os

Giv os besked på forhånd, hvis du er gravid eller har lyst til at prøve cupping. Så er vi klar ved dit ankomst.
Du må også gerne skrive til os, hvis du har spørgsmål eller andre særlige behov.

Go with the float…